Зачестяват случаите на малолетни по заведенията в Дупница  и на

...
Зачестяват случаите на малолетни по заведенията в Дупница  и на
Коментари Харесай

Малолетни по дискотеките в Дупница. Тръгнаха проверки


Зачестяват случаите на малолетни по заведенията в Дупница  и на консумация на алкохол и на противообществени прояви на младежи. Това стана ясно на среща при шефа на Областната дирекиця на полицията в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров, провокирана от общинската администрация на Дупница, осведоми БНР. 

Нарастват случаите на посещаване на публични места и питейни заведения от малолетни лица и на малолетни след 22.00 ч., зачестяват и случаите на противообществени прояви в късните часове, свързани с потреблението на алкохол. 
-->
Ситуацията въобще не се е трансформирала спрямо миналата година. Това се споделя в декларация, гласувана от съветниците в Дупница. 

По този мотив ръководителят на Съвета Костадин Костадинов се срещна с шефа на Областната дирекция на полицията в Кюстендил  ст. комисар Светослав Григоров. 

Водени са диалози с способените институции – районно управление (на МВР) Дупница, РЗИ, РУО – Кюстендил, където също са единомислещи, че казусът се крие и в законодателната уредба – чл.8, алинея 4 от Закон за задълженията и договорите. 

С тази декларация общинските съветници се обръщат и към представители на държавното управление, които имат законодателна самодейност (министъра на вътрешните работи, министъра на труда и обществената политика и министъра на здравеопазването) смяната да е безапелационна: След 22.00 ч. малолетните лица да не могат да бъдат придружавани от други пълнолетни лица с изключение на родителите или лицата, полагащи грижи за тях. Сега за придружители се пишат случайно и фиктивно бартовчеди, съседи, другари на севейството и др. 

Ст. комисар Григоров го увери, че споделя тяхната угриженост за младежите и в границите на пълномощията, които имат чиновниците на Министерство на вътрешните работи, контролът ще бъде засилен и ще бъде търсена административнонаказателна отговорност на отговорните лица – родители, настойници, представителите на увеселителните нощни заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР